Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ


Οι κουμπαράδες που επιλέξαμε να φτιάξουμε φέτος για την παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης ήταν με απλά και κυρίως άχρηστα υλικά.

1) Άδεια κουτιά από γάλα και χυμό του μισού λίτρου ή του ενός (ανάλογα με το πόσα χρήματα έχει σκοπό κάποιος να αποταμιεύσει!!!). Τα κουτιά αυτά μοιάζουν με σπίτι, μιας και το θέμα του κουμπαρά μας ήταν το σπιτάκι.


2) Εφημερίδες  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Κόβουμε τις εφημερίδες σε λωρίδες και τις μουσκεύουμε στο νερό.

 Τις αφήνουμε 15- 20 λεπτά για να μουλιάσουν καλά.

Περνάμε ένα χέρι ατλακόλ κρυσταλιζέ σε όλο το κουτί

 Και αρχίζουμε να στρώνουμε μία -μία λωρίδα μέχρι να καλύψουμε όλο το κουτί με εφημερίδα. Χρησιμοποιούμε την εφημερίδα για να βάψουμε αργότερα τον κουμπαρά μας και να πιάσει το χρώμα.
 

 

Τα κουτιά μπορεί να στεγνώσουν στον αέρα ή και πάνω σε ένα καλοριφέρ τοποθετώντας από κάτω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, γιατί μπορεί να στάξει η κόλλα.

Εναλλακτικά, και πιο εύκολα μπορούμε να καλύψουμε το κουτί με χαρτοταινία. Είναι λιγότερο χρονοβόρο, αλλά έχει κόστος (για 20 κουτιά χρειάζονται 2 χαρτοταινίες).

Τα παιδιά έβαψαν τους κουμπαράδες με τέμπερες σε ότι χρώμα ήθελαν,Όταν στέγνωσαν, ανοίξαμε μια σχισμή με ένα κοπίδι, απ' όπου θα μπορούν τα παιδιά να ρίχνουν τα χρήματα ( κέρματα & χαρτονομίσματα)


 Στο τέλος, χρησιμοποιώντας νερομπογιές, στολίσαμε τα σπιτάκια- κουμπαράδες.


 1 σχόλιο:

Antonia είπε...

Μπράβο σας! τα κάντε τέλεια... το απλό είναι και το πιο ωραίο τελικά!