Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΠΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ

Η καθημερινότητα του Νηπιαγωγείου, η υγιεινή διατροφή, οι συνήθειες στη διατροφή μας μας οδήγησαν την παρακάτω δραστηριότητα. 
Αφορμή για το θέμα στάθηκε η ώρα του κολατσιού μας και τα φρούτα που έφερναν μερικά παιδιά στην τάξη για να φάνε. Στην αρχή μετρούσαμε τα φρούτα που είχαμε όλοι μαζί στο κολατσιό μας και συζητούσαμε γι’ αυτά, για τα οφέλη στην ζωή και την υγεία μας αλλά και για τις βιταμίνες και τη «δύναμη» που μας δίνουν.

 

 

 
 


Φτιάξαμε λοιπόν, έναν εβδομαδιαίο πίνακα διπλής εισόδου όπου θα καταγράφουμε σε αυτόν τα φρούτα που τρώμε κάθε μέρα στο σύνολό τους. Θα βρίσκουμε την ημέρα με τη βοήθεια του πίνακα αναφοράς "οι μέρες της εβδομάδας" , έπειτα θα ζωγραφίζουμε τα φρούτα που έχουμε στο σχολείο, θα τα μετράμε και θα σημειώνουμε τον αριθμό. Στο τέλος της εβδομάδας θα μετράμε όλα τα φρούτα που φάγαμε.


Ξεκινήσαμε από την Τρίτη, μιας και τη Δευτέρα είχαμε εκλογές, και αρχίσαμε να σημειώνουμε τα φρουτάκια μας.

 

 


Τέσσερα φρουτάκια ζωγραφίσαμε: 1 μπανάνα, 1 βανίλια και 2 μήλα


 Και φυσικά γράψαμε τον αριθμό 4 με τη βοήθεια των καρτελών για τους αριθμούς που υπάρχουν στην τάξη μας για οποιαδήποτε δραστηριότητα.
 

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη, σημειώσαμε 8 φρούτα!!! Και είναι γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά επηρεάστηκαν και ενθουσιάστηκαν από τη δραστηριότητα ώστε να παρακινηθούν να φέρουν φρούτα στο κολατσιό τους.


 

 
 

3 μπανάνες, 1 αχλάδι, 1 βανίλια και 3 μήλα =8 φρούτα!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: