Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΚΥΨΕΛΩΤΟ ΧΑΡΤΙ




Το κυψελωτό χαρτί είναι πολύ εντυπωσιακό και μπορείς να φτιάξεις πολλά πράγματα. Έτσι και εμείς σήμερα φτιάξαμε μπαλίτσες για να στολίσουμε την τάξη μας, από κυψελωτό χαρτί. Είχαμε μόνο άσπρο χρώμα, αν και θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει πολύχρωμες μπάλες. 

Αρχικά σχεδιάσαμε κύκλους πάνω στο κυψελωτό χαρτί


 Και τους κόψαμε, γιατί είναι δύσκολο να κοπεί αυτό το χαρτί από τα παιδιά.


 Τσακίσαμε στην μέση τον κύκλο, κάθετα από τις γραμμές του.


 Και δημιουργήσαμε έτσι δύο ημικύκλια.



Εδώ φαίνεται καθαρά πως με το ένα ημικύκλιο μπορούμε να φτιάξουμε μια μπάλα, ανοίγοντας το χαρτί και ενώνοντας (κολλώντας) τις δύο ακριανές πλευρές του.

 

Πριν κολλήσουμε τις δύο πλευρές (κατά προτίμηση με κολλά stick), στην άκρη της μίας εξωτερικής πλευράς, κολλάμε μια κορδελίτσα.



Έτοιμες οι μπαλίτσες μας.

 


Δώσαμε στα παιδιά τις μπάλες και με τη δική μας προσοχή περάσαμε με πινέλο ατλακόλ σε όλη την μπάλα. Μετά από αυτό σειρά είχαν οι χρυσόσκονες. Το κάθε παιδί διάλεξε το χρώμα που ήθελε και "έλουσε" την μπαλίτσα του με χρυσόσκονη!!!







Τις κρεμάσαμε στην τάξη μας και δείχνουν πανέμορφες!!!










4 σχόλια:

Προσχολικά είπε...

Ρε Ελένη, αυτό το κυψελωτό να μην μπορώ να το ρημαδοκόψω ποτέ σωστά! Όλο αποτυχία μου βγαίνει. Πές μου ρε παιδί μου τη λογική του. Γενικώς φτιάχνεις το μισό του σχήματος και ενώνεις κάθετα από τις φυσικές ρίγες;

Fanypap είπε...

Πάρα πολύ όμορφα!!Μπράβο σας!!!φιλάκια.

Βανέσσα Mαρκ. είπε...

πραγματικά πανέμορφες! πού βρήκατε το κυψελωτό χαρτί??στο βιβλιοπωλείο?

Unknown είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Μυρτώ: Φτιάχνεις πρώτα ολόκληρο το σχήμα και μετα το κόβεις στη μέση κάθετα από τις φυσικές του ρίγες(έτσι προκύπτουν 2 κατασκευές). Το γράφω και στις οδηγίες. Κάνε μερικές δοκιμές και θα το καταλάβεις και μόνη σου. Άλλωστε εάν το κόψεις παράλληλα με τις γραμμές του χαρτιού δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και απλά δεν θα ανοίγει. Ο πιο εύκολος τρόπος ειναι ένα απλό σχήμα π.χ. ένας κύκλος.
Καλή επιτυχία!!!