Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΠΑΝΣΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ

 

Όταν τα σποράκια μας, που σπείραμε τον Δεκέμβριο, μεγάλωσαν και έγιναν φυτά τα φυτέψουμε σε γλαστράκια.

 



Με την επιστροφή μας από τις Πασχαλινές διακοπές τα φυτά μας είχαν μεγαλώσει πολύ και ήταν έτοιμα να ανθίσουν. Ένας πανσές ανθισμένος και πολλοί με μπουμπούκι έτοιμοι να ανοίξουν.

 

 Μέρα με την μέρα παρατηρούσαμε τα λουλούδια μας και τα μπουμπούκια μας. Μετρούσαμε πόσα άνθισαν (ή γέννησαν όπως έλεγε ο Κωστής) και πόσα ήταν έτοιμα να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες. Παρατηρούσαμε επίσης τα χρώματα του λουλουδιού και κάναμε προβλέψεις για αυτά που θα άνθιζαν τις επόμενες ημέρες.

 



Κάθε πρωί τα μεταφέραμε στην πίσω αυλή που γύριζε ο ήλιος.



Και κάθε μεσημέρι τα μεταφέραμε μέσα στην τάξη μπροστά στο τζάμι.

Η ώρα λοιπόν έφθασε για να ολοκληρώσουμε αυτή την πολύμηνη αποστολή και ο αρχικός μας στόχος, που ήταν να σπείρουμε τα λουλούδια τον Δεκέμβριο για να τα δώσουμε στη γιορτή της μητέρας, επετεύχθει!!!

Τυλίξαμε με γκοφρέ χαρτί τα γλαστράκια μας και δέσαμε με μια ξυλοκορδέλα για να τα προσφέρουμε στη μαμά μας που τόσο πολύ αγαπάμε!


 







Ευχαριστούμε, μέσα από την καρδιά μας, την μαθήτριά μας Βάλια Γκρέκα και τους γονείς της, που μας πρόσφεραν τόσο απλόχερα και με τόση αγάπη, τους σπόρους, το χώμα, το λίπασμα και τα γλαστράκια, και που για δύο φορές (διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα) φιλοξένησαν τα λουλούδια μας στο σπίτι τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: