Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΑΖΛ ΑΛΛΙΩΣ... ΣΕ ΜΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ!!!

Τα παζλ αλλιώς, σε μια φθινοπωρινή κατασκευή...


Και επειδή φέτος το φθινόπωρο δεν το καταλάβαμε και πολύ, περιμέναμε υπομονετικά να φτιάξουμε μια φθινοπωρινή κατασκευή. Γιατί, παρ' ότι το διανύουμε τον τρίτο και τελευταίο μήνα  του φθινοπώρου, η φύση και ο καιρός δεν μας επέτρεπαν να ασχοληθούμε με αυτό.
Στο νηπιαγωγείο, όπως σοφά λέγεται, δεν πετάμε τίποτα! Και μάλιστα μαζεύουμε τόσα υλικά, που είναι για πέταμα, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν χωράνε στα σπίτια και στο σχολείο μας. Φέτος είπαμε να μην πετάξουμε τα κομμάτια παζλ που ήταν μισά, όπως κάναμε παλιότερα, και να τα μετατρέψουμε σε φύλλα δέντρου που πέφτουν από τα φυλλοβόλα δέντρα!!!

 

Χωρίσαμε τα παζλ σε δυο ομάδες. Σε αυτά που θα βάφανε με λαδοπαστέλ, και σε αυτά που θα βάφανε με τέμπερες. Και αυτό γιατί στα κομμάτια παζλ που είχαν σχέδια από την πίσω πλευρά, που θέλαμε να βάψουμε, με το λαδοπαστέλ εξακολουθούσαν να φαίνονται  τα σχέδια τους και έτσι τα βάψαμε με τέμπερα. Ενώ στα κομμάτια παζλ που δεν είχαν σχέδια από πίσω τα βάψαμε με λαδοπαστέλ.

 

 

Δώσαμε στα παιδιά μαύρα χαρτόνια κανσον να σχεδιάσουν έναν κορμό δέντρου με λαδοπαστέλ.

 


Τα κομμάτια παζλ βαμμένα με τέμπερα και λαδοπαστέλ.

 


Όταν στέγνωσαν τα παζλ, δώσαμε κόλλες στα παιδιά να κολλήσουν τα φύλλα στα δέντρο, επάνω, κάτω και στον αέρα!!

 

 



Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα φθινοπωρινά μας δέντρα!
 













4 σχόλια:

15ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου είπε...

Τέλεια τα δεντράκια σας!!!!!!!! συγχαρητήρια!!!

Το Νηπιαγωγείο μ΄αρέσει πιο πολύ είπε...

ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ [ΑΖΛΟΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΝΗ!!!

Προσχολικά είπε...

Ελένη βγήκαν πολύ όμορφα. Μου άρεσε που χρησιμοποίησες το λαδοπαστελ σε μαύρο κάνσον. Αυτές τις παλιότερες τεχνικές σιγά σιγά τις κάνουμε "χ" μου φαίνεται. Σε φιλώ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΖΛ !! ΚΑΘΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΖΛ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΚΙΣΜΕΝΑ Ή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΝΣΟΝ !! ΚΑΛΟ ΣΑΒ/ΚΟ !