Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΑΛΕΞΗΣ Ο ΦΑΓΑΛΕΞΗΣ

Ο Αλέξης ο Φαγαλέξης είναι ένα αρκούδι λιχούδικο και τρώει μόνο λέξεις!!!


Ο Αλέξης ο Φαγαλέξης είναι ένας αρκούδος που γεμίσαμε την κοιλιά του με τα 24 κουτάκια των γραμμάτων της Αλφαβήτας. Στα κουτάκια "γεμίζουμε την κοιλιά του" και άρα "τον ταϊζουμε με λέξεις". Οι λέξεις τοποθετούνται στα κουτάκια με βάση το αρχικό τους γράμμα. 
Τα παιδιά μπορούν όταν απασχολούνται στη γωνιά της γραφής να γράφουν λέξεις που ξέρουν ή να αντιγράφουν λέξεις από περιοδικά, πίνακες αναφοράς, εφημερίδες και βιβλία της βιβλιοθήκης μας ή από οπουδήποτε αλλού υπάρχει έντυπος λόγος. Στη συνέχεια μπορούν να τις τοποθετούν στην κοιλιά του Φαγαλέξη και στο κουτί του αντίστοιχου γράμματος με βάση το αρχικό γράμμα της λέξης τους.

Για να κατανοήσουν τα παιδιά την όλη διαδικασία, ξεκινήσαμε με τα ονόματά τους. Δώσαμε στα παιδιά καρτέλες από κάνσον χαρτόνι για να γράψουν ή να αντιγράψουν τα ονόματά τους.

 

Μαζευτήκαμε στην παρεούλα μας, κρατώντας ο καθένας την καρτέλα με το όνομά του. Το παιδί κοιτούσε  το αρχικό του ονόματός του και βρίσκοντας το αντίστοιχο γράμμα στην κοιλιά, τάιζε τον αρκούδο.
 








 

 



Στο τέλος μετρήσαμε τις λέξεις που είχε το κάθε ένα κουτάκι- γράμμα. 

4 σχόλια:

Pitsina είπε...

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΥΠΝΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maro Oikonomou είπε...

Πρα πολύ γλύκο το αρκουδάκισας! Εύχομαι να το κάνετε πολύ πολύ χοντρό με τις νέες λέξεις που θα μάθετε!

Ειρήνη Χ.νηπιαγωγός είπε...

τελειο Ελένη...θα το κανω κι εγω...μπραβο σου

Βανέσσα Mαρκ. είπε...

Εξαιρετική η δουλειά σας!Μ άρεσε πολύ και το παραμύθι O super Γουρουνούλης ο Πετούλης!!! Με ποιο πρόγραμμα έκανες την παρουσίαση;;;;Συγχαρητήρια!