Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΓΚΟΦΡΕ ΧΑΡΤΙ

Τα Πασχαλινά μας αυγά φέτος τα βάψαμε με την τεχνική του ξεβαμμένου γκοφρέ. Το κάθε παιδί τύλιξε τα βρασμένα του αυγά με λωρίδες από γκοφρέ σε διαφορετικούς χρωματισμούς.
 Τυλίξαμε μια λωρίδα μπλε, έπειτα κόκκινη, ροζ, πράσινη, μπλε

   


Αφού τυλίξαμε όλα μας τα αυγά με τον παραπάνω τρόπο,τα βουτήξαμε στο νερό ένα- ένα, ώστε να ξεβάψει το γκοφρέ


Με μια κουτάλα βγάλαμε τα αυγά από το νερό και τα τοποθετήσαμε πρώτα σε χαρτί κουζίνας και έπειτα σε ένα πιάτο για να στεγνώσει το γκοφρέ. 

Το γκοφρέ χαρτί έπρεπε να στεγνώσει πάνω στα αυγά για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε:
Σημείωση: Μπορούμε να τυλίξουμε όσες λωρίδες θέλουμε σε όποια χρώματα θέλουμε...

Tips: 
  • Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τα αυγά με το γκοφρε σε μια μεγάλη επιφάνεια με απόσταση μεταξύ τους για να στεγνώσουν καλά. Ενδεχομένως μέσα σε μια πιατέλα ή κάποιο δίσκο και πάνω σε ζεστή επιφάνεια π.χ. καλοριφέρ. 
  • Καλό είναι να ανοίξετε το γκοφρέ μετά από μια ημέρα και όταν βεβαιωθείτε ότι το γκοφρέ είναι στεγνωμένο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
3 σχόλια:

maranda είπε...

Πολύ ωραία τεχνική, Ελένη. Πολύ εντυπωσιακό και το απότέλεσμα.Το νερό ήταν κρύο ή ζεστό;

Unknown είπε...

Το νερό που χρησιμοποιήσαμε ήταν της βρύσης. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο η θερμοκρασία του, δεδομένου ότι και στο ζεστό και στο κρύο το γκοφρέ ξεβάφει. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι να τοποθετήσεις τα αυγά σε μια μεγάλη επιφάνεια με απόσταση μεταξύ τους για να στεγνώσουν καλά. Ενδεχομένως μέσα σε μια πιατέλα ή κάποιο δίσκο και πάνω σε ζεστή επιφάνεια π.χ. καλοριφέρ.

maranda είπε...

Ευχαριστώ για τις οδηγίες!Καλό Πάσχα σ'εσένα και τα μικρούλια σου!