Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ


 

 Τα λουλούδια (κατιφέδες) μας μεγάλωσαν, και αν και δεν προλάβαμε να τα δούμε ανθισμένα, τα χαρίσαμε στις μαμάδες μας, μιας και αυτός ήταν ο σκοπός για τον οποίο σπέιραμε τα σποράκια μας λίγο πριν το Πάσχα.


Ωστόσο φτιάξαμε με το παιδιά ένα ψεύτικο λουλουδάκι για να στολίσουμε το γλαστράκι μας και για να τις ευχηθούμε!!!
Χρησιμοποιήσαμε κυψελωτό χαρτί. Κόψαμε σε διάφορα χρώματα το σχήμα μιας μισής καρδιάς, έτσι ώστε όταν θα ανοίξει να γίνει μια ολόκληρη καρδιά, την οποία στερεώσαμε σε ένα γλωσσοπίεστρο.

 


Στα φυλλαράκια  του λουλουδιού μας γράψαμε την ευχή: ΜΑΜΑ Σ' ΑΓΑΠΩ

 

 Στολίσαμε το γλαστράκι μας με γκοφρέ χαρτί και δίχτυ από ανθοπωλείο και τα χαρίσαμε με πολλή- πολλή αγάπη στις μανούλες μας.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ


 

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Για τη γιορτή της μητέρας, φέτος φτιάξαμε και χαρίσαμε στις μαμάδες μας βραχιολάκια. Τα παιδιά πέρασαν χάντρες σε ένα λαστιχάκι και το δέσαμε.